Laagdrempelig crowdsourcen via het vergrendelscherm van je smartphone, de volgende stap in de wereld van crowdsourcing? Onderzoekers van Stanford gaan ervoor en lanceren een nieuwe software tool.

DE PARTICIPATIEGRAAD VAN CROWDSOURCING
Uit de grote hoeveelheid mensen die momenteel vrijwillig bijdragen aan crowdsourcing websites blijkt dat mensen bereid zijn om bij te dragen aan een gemeenschappelijke doel als het zorgt voor een waardevol resultaat. Zowel wetenschappers als het bedrijfsleven maken hier gretig gebruik van. Om de participatiegraad in wetenschappelijke crowdsourcing projecten verder te verhogen en deelname zo laagdrempelig mogelijk te maken hebben een aantal onderzoekers van Stanford University een nieuwe app genaamd Twith ontwikkeld

TWITCH
De app Twitch vraagt jou als gebruiker om een paar eenvoudige taken uit te voeren elke keer wanneer jij je smartphone ontgrendelt. Je kunt hierbij denken aan het leveren van informatie omtrent de omgeving waar je je op dat moment bevindt of het uitvoeren van een eenvoudige taak zoals het rangschikken van beelden of het structureren in een databestand.

DE WAARDE VAN DEZE SOFTWARE
Met deze aanpak kunnen onderzoekers van Stanford miljoenen micro-bijdragen en data vergaren in slechts enkele seconden. De door deze app verzamelde informatie kan nuttig zijn voor academici, marktonderzoekers, of lokale bedrijven. Daarnaast zou de software een relatief goedkope manier kunnen vormen om in de toekomst sneller waardevol wetenschappelijk werk te realiseren. Het werk moet dan wel in zeer kleine stukjes gebroken kunnen worden en gevoerd kunnen worden aan miljoenen mobiele devices.

ALTERNATIEVEN
'Twitch' is een van de vele projecten de mogelijkheden om te crowdsourcen via het vergrendelscherm van mobiele devices verkent. Een ander voorbeeld is de “Slide to X” app van Khai Truong, een associate professor aan de Universiteit van Toronto.

MEER INFORMATIE
De Twitch app
Filmpje over de “Slide to X” app.