TRAINING CROWDSOURCING
Wil jij leren hoe je de kennis, kunde en creativiteit van een grote groep mensen online kunt benutten? Bijvoorbeeld voor het genereren van ‘outside the box’ ideeën, het verzamelen van feedback, of het vinden van een oplossing voor een urgent probleem? In de training crowdsourcing leer je hoe je dit kunt doen.
Klanten, medewerkers van verschillende afdelingen, wetenschappers, gamers, programmeurs of bijvoorbeeld studenten. Allemaal voorbeelden van groepen mensen die jou via een online community kunnen helpen om beter, sneller en op goedkopere wijze je doelstelling of droom te verwezenlijken! Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste crowd vindt, een heldere, prikkelende vraag formuleert en hen activeert om daadwerkelijk kennis en ideeën te delen? En hoe zorg je ervoor dat je de input krijgt die voor jou interessant is? Allemaal vragen die in de Basistraining Crowdsourcing behandelt.

AANPAK VAN DE TRAINING
De training is interactief en wordt gegeven in de vorm van een workshop, waarbij concrete voorbeelden en praktische tips worden afgewisseld met actieve werkvormen. Eveline gaat in op jouw praktijksituatie. Aan het einde van de dag heb je een eerste opzet voor jouw (eventueel nog fictieve) crowdsourcing project. Hiermee kun je de volgende dag direct aan de slag.

PROGRAMMA
De training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een stevige introductie over het fenomeen crowdsourcing en haar toepassingsmogelijkheden;
  • Behandeling van de acht sleutelfactoren van crowdsourcing (doelstelling, vraagstuk, spelregels, typen crowds, de propositie, community management, infrastructurele mogelijkheden en benodigde resources);
  • Aan de hand van het ‘Crowdsourcing Canvas’ ga je actief aan de slag met het opstellen van het raamwerk voor jouw (eventueel nog fictieve) crowdsourcing project;
  • Do’s, don’ts, tips en valkuilen uit de dagelijkse praktijk worden gedeeld
  • Na afloop ontvangt je diverse elektronische templates waaronder de digitale versie van het Crowdsourcing Canvas

DE TRAINER
De training crowdsourcing wordt gegeven door Eveline Verbunt. Eveline is oprichter van Crowd Innovation, stond aan de wieg van het succesvolle crowdsourcing platform Battle of Concepts en heeft de afgelopen jaren als crowdsourcing en open-innovatie specialist tientallen crowdsourcing projecten georganiseerd voor o.a. het NOC*NSF, Rabobank, NS, IBM, McDonald’s, het Rijksmuseum, Gemeente Amsterdam en diverse ministeries. In 2013 heeft Eveline het ‘Crowdsourcing Canvas’ ontwikkeld. Dit is een strategische management tool waarmee je op eenvoudige wijze een overzichtelijke en gedegen opzet voor je crowdsourcing project kunt maken.

DOELGROEP
De training is geschikt voor professionals die willen leren hoe zij de kennis, kunde en creativiteit van een groep mensen online kunnen benutten. Bijvoorbeeld om kennisdeling binnen en buiten organisaties te stimuleren of de innovatieve slagkracht van een organisatie of team te vergroten.

REFERENTIES
“Eveline Verbunt heeft ons een inspirerende uitleg gegeven omtrent crowdsourcing. De goede punten maar ook de valkuilen van crowdsourcing werden uitgebreid toegelicht. De presentatie was goed en de vragen werden uitstekend beantwoord!”

OVERZICHT TRAINING MET OPEN-INSCHRIJVING
De training crowdsourcing wordt zowel in-company als met open-inschrijving aangeboden. Individuele deelname aan de training crowdsourcing is op onderstaande dagen mogelijk:

Training 3 maart in Utrecht (aangeboden via Frankwatching)
Training 17 april in Nijkerk (aangeboden via Hartelijk Gefaciliteerd)
Training 24 april in Amsterdam georganiseerd door Crowd Innovation
Training 15 juni in Nijkerk (aangeboden door Hartelijk Gefaciliteerd)

PRIJZEN EN AANMELDEN
Voor de trainingen met open-inschrijving georganiseerd door Crowd Innovation, kun je je aanmelden via info@crowdinnovation.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en de datum waarop je de training wilt volgen. Kosten voor deze training bedragen €475,- ex.btw. Let op: voor de trainingen aangeboden via Hartelijk Gefaciliteerd of Frankwatching kunnen afwijkende voorwaarden worden gehanteerd.

TIP
Heeft u al de nodige kennis over crowdsourcing en wilt u graag persoonlijke begeleiding bij het opzetten van uw crowdsourcing project? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op via info@crowdinnovation.nl